در این مقاله سعی می کنیم تا تبلیغات بنری یا تبلیغات نمایشی را با هم بررسی نموده و از زوایایی مختلفی به مبحث تبلیغات و چگونگی استفاده از تبلیغات بنری برای معرفی بیشتر محصولات خود و افزایش نرخ بازدید و صد البته افزایش نرخ سئو و پیج رنک گوگل بپردازیم . با ما همراه باشید .
تبلیغات بنری (Display Advertising یا تبلیغات نمایشی) به عنوان یکی از انواع قدیمی و باسابقه تبلیغات، از گذشته تا کنون رشد چشمگیری را تجربه کرده است. امروزه به لطف ظهور فناوریهای جدیدی که قابلیتهای نوینی همچون امکان هدفگیری مجدد مخاطب را در اختیار ما قرار میدهند، گستره و تنوع کاربرد تبلیغات بنری نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده است. در عین حال با توجه به سابقه دراز استفاده از تبلیغات بنری، به نظر نمیرسد که همه ما با زیر و بم این نوع از تبلیغات آشنایی کاملی داشته باشیم.
منظور از تبلیغات بنری یا نمایشی، استفاده از تصاویر دینامیک یا استاتیک تبلیغاتی در وبسایتها یا اپها و همچنین ویدئوهایی است که امکان نمایش تبلیغات گوگل (موسوم به Google Ads) را فراهم میکنند. هدف از این تبلیغات، انتقال پیام یا ارائه پیشنهاد به مشتریان بالقوه و کنونی است تا از این طریق به نحوی تعامل ایجاد شود.
تبلیغات بنری ثابت / تبلیغات بنری متحرک و پویا
انواع مختلف بنرهای تبلیغاتی
بنرهای تبلیغاتی مانند تبلیغات کاغذی در شکلها و اندازههای مختلف وجود دارند. هیئت تبلیغات اینترنتی (IAB) هشت اندازهی مختلف را بر اساس ابعاد پیکسل برای بنرها معین کرده است. یک پیکسل کوچکترین واحد رنگ برای ساختن تصاویری است که بر صفحهی مانیتور یا تلویزیون ظاهر میشوند. اندازههای بنر تبلیغاتی IAB به شرح زیر است:
- ۴۶۸ در ۶۰ پیکسل (بنر کامل)؛
- ۳۹۲ در ۷۲ پیکسل (بنر کامل با میلهی جستوجوی عمودی)؛
- ۲۳۴ در ۶۰ پیکسل ( بنر نیمه)؛
- ۲۱۰ در ۲۴۰ پیکسل (بنر عمودی)؛
- ۱۲۵ در ۱۲۵ پیکسل (دکمهی مربعی)؛
- ۱۲۰ در ۹۰ پیکسل (دکمهی ۱)؛
- ۱۲۰ در ۹۰ پیکسل (دکمهی ۲)؛
- ۸۸ در ۳۱ پیکسل (دکمهی میکرو).
تا کنون بنر کامل (۴۶۸ در ۶۰) محبوبترین اندازه بوده است، اما شما در صفحات وب با تمام این ابعاد مواجه خواهید شد. این ابعاد تنها ابعادی نیستند که برای بنرهای تبلیغاتی بهکار میروند اما نمایندهی خوبی از گسترهی بنرهای تبلیغاتی رایجاند. هیچ محدودیت جهانشمولی برای اندازهی فایل بنرهای تبلیغاتی وجود ندارد اما اکثر سایتها محدودیتهایی برای اندازهی حافظه دارند که معمولا چیزی بین ۱۲ کیلوبایت تا ۱۶ کیلوبایت است. علت این محدودیت این است که بنرهای تبلیغاتی به مجموع اندازهی فایل صفحهای که روی آن ظاهر میشوند میافزایند و به این ترتیب زمانی را که برای بالا آمدن صفحه نیاز است، افزایش میدهند.
همانطور که حتما هنگام وبگردی توجه کردهاید، بنرهای تبلیغاتی از نظر محتوای گرافیکی و نوآوری بسیار متفاوتاند. سادهترین بنر تبلیغاتی تنها یک فایل ثابت و بیحرکت GIF یا JPEG دارد که به صفحهی اصلی تبلیغکنندهی لینک، لینک داده شده است. بنر تبلیغاتی متحرک GIF که چند تصویر مختلف را بهصورت متوالی به نمایش میگذارد و این کار را اغلب برای خلق یک نوع انیمیشن انجام میدهد، رایجترین بنر است. بعد از این نوع بنر، بنرهای تبلیغاتی رسانهای هستند (بنرهایی که از صوت، تصویر یا برنامههای جاوا استفاده میکنند) که فایلهایشان معمولا اندازههای بزرگتری دارد و اغلب علاوه بر لینک دادن صرف، با کاربر کارکرد تعاملی هم دارند.
یک بنر تبلیغاتی بهخاطر محتوای گرافیکیاش به نوعی شبیه تبلیغات سنتی روزنامهها و مجلات کاغذی است با این تفاوت که میتواند یک مشتری بالقوه را به سایت تبلیغکننده بکشاند؛ انگار که شما یک تبلیغ کاغذی سنتی را لمس میکنید و فورا به مغازهی تبلیغکننده پرتاب میشوید! تفاوتِ دیگرِ بنر تبلیغاتی با تبلیغات کاغذی، پویایی آن است. بنر تبلیغاتی مانند تبلیغات مجلات یکجا در یک صفحه قرار میگیرد اما چند تصویر را که شامل انیمیشن هم میشود به نمایش میگذارد و به طرق مختلف ظاهر خود را تغییر میدهد.
لزوم استفاده از تبلیغات بنری
تبلیغکنندهها معمولا امید دارند که یک بنر تبلیغاتی یکی از این دو کار را که ذکر خواهیم کرد برایشان انجام بدهد. بهطور ایدهآل، بازدیدکنندهی سایتی که در آن از بنر تبلیغاتی استفاده شده است، روی بنر کلیک میکند و به صفحهی وبسایت تبلیغکننده میرود. در این مورد بنر تبلیغاتی بازدیدکنندهای را به سایت تبلیغکننده آورده است. در صورتیکه بازدیدکننده علاوه بر بازدید خرید هم بکند، موفقیت بزرگی برای تبلیغکننده است. حتی اگر بازدیدکننده بر روی بنر کلیک نکند، خیال تبلیغکننده راحت است که او بالاخره تصویری از بنر را در ذهن خود دارد. این یعنی بازدیدکننده آگاهانه به محتویات بنر توجه میکند و در آیندهای نزدیک تصمیم میگیرد به سایت تبلیغکننده مراجعه کند یا اینکه حداقل متوجه بنر شده است و از کالا و خدمات تبلیغکننده آگاهی پیدا کرده است.
این تأثیر دوم تبلیغات، برندگذاری نامیده میشود. همهی ما اثرات برندگذاری را تجربه کردهایم. مثلا تلویزیون را روشن میکنیم و همیشه تبلیغات فلان برند را میبینیم. این تبلیغات ظاهرا تأثیر خاصی بر ما ندارند – ما با دیدن تبلیغ از روی کاناپه نمیپریم مغازه تا آن را بخریم – اما دفعهی بعدی که مغازه رفتیم با دیدن کالای آن برند ممکن است تصمیم بگیریم آن را بخریم. اگر برای اینکه یک کالا را بر دیگری ترجیح بدهید دلیل خاصی نداشته باشید، به احتمال زیاد کالایی را انتخاب میکنید که بیشتر با آن آشنا هستید، حتی اگر این آشنایی از طریق دیدن تبلیغات باشد.
بنابراین برای موفقیت یک بنر تبلیغاتی و نیز سنجش موفقیت آن چندین راه وجود دارد. مثلا تبلیغکنندهها میتوانند این موارد را در نظر بگیرند:
- کلیکها: تعداد بازدیدکنندههایی که روی لینک یک بنر تبلیغاتی کلیک میکنند. سایتهایی که بنرها را منتشر میکنند فضای بنر تبلیغاتی را بر مبنای هزینهی هر کلیک میفروشند.
- بازدید صفحات: عبارت است از تعداد دفعاتی که صفحهی وب از سرور درخواست شده است. تبلیغکنندهها به بازدید صفحات علاقه دارند چراکه حاکی از تعداد بازدیدکنندههایی است که بنر تبلیغاتی را دیدهاند. با اینکه تعداد دفعات بازدید تأثیرگذاری یک کمپین تبلیغاتی را ارزیابی نمیکند اما نحوهی مواجههی بازدیدکنندگان را میسنجد. رایجترین روش برای فروش فضای بنر تبلیغاتی، هزینه به ازای هزار بازدید یا CPM است (در اعداد رومی، M معادل هزار است).
- نرخ کلیک: نسبت بازدید صفحات به کلیک است و عبارت است از درصد مجموع بازدیدکنندههای یک سایت که روی یک بنر تبلیغاتی کلیک کردهاند. نرخ کلیک معمولا زیر یک درصد است و بالاتر از آن بسیار نادر است.
- هزینه بهازای فروش: عبارت است از سنجش مقدار پولی که صرف تبلیغات فروش شده است. تبلیغکنندهها بسته به تبلیغ و نوع کالا یا خدمات خود از ابزارهای مختلفی برای محاسبهی هزینه بهازای فروش استفاده میکنند. بسیاری از تبلیغکنندهها با استفاده از کوکیهای اینترنت، فعالیت بازدیدکنندهها را رصد میکنند.
هر تبلیغکننده به یک نوع مقیاس اهمیت میدهد اما اکثر تبلیغکنندهها همهی این عناصر را هنگام قضاوت در مورد تأثیربخشی یک بنر تبلیغاتی در نظر میگیرند.
آینده تبلیغات بنری
با توجه به پایین آمدن نرخ کلیکها متخصصان اینترنت سالهاست پایان تبلیغات بنری سنتی را پیشبینی کردهاند و در مورد جایگزین آنها ایدههای مختلفی دارند. تبلیغات پاپآپ (Pop-up) که به خودی خود ظاهر میشود و پنجرهی کوچک مرورگر شاهد محبوبیت روزافزودن آن بوده است. بسیاری از کاربران وبسایتها این نوع تبلیغات را بسیار آزاردهنده میدانند چراکه باید تکتک پنجرههای مرورگر را ببندند و اگر تعداد زیادی از این پنجرهها باز شوند توان مرورگر را کاهش میدهند. برخی از تحقیقاتی که در مورد اینترنت انجام شده نشان میدهد که لینکهای متنی نسبت به بنرهای تبلیغاتی مؤثرتر عمل میکنند. علت این امر به احتمال زیاد این است که بسیاری از وبسایتها بهصورت خودکار از بنرهای تبلیغاتی آگاهی دارند و بهراحتی آنها را نادیده میگیرند در حالیکه لینکهای متنی کمتر در برابر چشم قرار دارند و گویی بخشی از محتوای سایت هستند.
تبلیغکنندهها با تبلیغات میاننهاده به موفقیت دست یافتهاند. این تبلیغات هم مانند پاپآپها به خودی خود در پنجرهی مرورگر ظاهر میشوند. وقتی بازدیدکنندهای روی لینکی کلیک میکند، قبل از اینکه مرورگر صفحهی لینک را بالا بیاورد، تبلیغات میاننهاده ظاهر میشوند. اکثر تبلیغات بهصورت خودکار بسته میشوند بنابراین نسبت به پاپآپها کمتر آزاردهنده هستند اما مدت زمان کمی روی صفحه قرار میگیرند تا در ذهن کاربر بمانند.
اگر اخبار اینترنت را دنبال میکنید حتما هم در مورد مرگ بنرهای تبلیغاتی و هم در مورد افزایش موفقیت آنها خواندهاید. بنرهای تبلیغاتی به احتمال زیاد در آینده هم کارایی دارند گرچه احتمالا به شکلهای جدید و جالبی در خواهند آمد. همانطور که در سالهای اخیر خواندهایم اینترنت هنوز در مراحل کودکی خود به سر میبرد و وبمسترها بهتازگی به فکر بهرهبرداری از پتانسیل اینترنت افتادهاند. همین مطلب در مورد تبلیغکنندههای اینترنتی نیز صدق میکند و از آنجا که تبلیغات منبع اصلی درآمد یک وبسایت است میتوان آسودهخاطر بود که این تنوع تبلیغات با رشد روزافزونی به تکامل خود ادامه خواهد داد.
به این مقاله امتیاز دهید